Додик: Мислим да треба да идемо до краја и покажемо потпуни бесмисао

ГС
Додик: Мислим да треба да идемо до краја и покажемо потпуни бесмисао

ИСТОЧНО САРАЈЕВО -  БиХ је колонија у којој желе да се питају странци, који наметну судије, тужиоце, од којих очекују да воде поступак по њиховој мјери, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик након рочишта одржаног у Суду БиХ.

- Ми у Српској сматрамо да је све предузето у претходном периоду штетно за БиХ - поручио је предсједник Српске и додао да се ништа неће десити и да је пресуда немогућа.

Поручио је да је Српска увијек спремна за разговор.

- Ипак, резолуција о Сребреници коју су покренули је била посљедња кап која је прелила чашу и довела до тога да ми немамо како народу у Српској објаснити зашто смо и даље у заједници са Бошњацима - рекао је Додик.  

Упозорио је да резолуција неће допринијети помирењу и да су се Бошњаци преварили.

-Погријешили сте, разбили сте систем одлучивања јер о томе није одлучивало Предсједништво. Уколико данас не успијемо бесмислено је било шта да се ради. Зашто Бошњаци мисле да можемо да наставимо живјети заједно, а да они наставе да нам лијепе етикете. Како мислите да ми останемо ту. У сваком малом мјесту у БиХ када се растаје пар, ако је жена малтретирана, а ми смо малтретирани све вријеме, онда је цијело мјесто на њеној страни. Нећемо да живимо с вама. Видјећете како то изгледа. То је мој став - рекао је Додик.

На крају је казао да је спреман да деблокира европски пут и да се донесе нови изборни закон, али под условима које је раније изнио.

Истакао је да Српска сматра да је накарадно све што је урађено у посљедње вријеме и штетно за БиХ, те да потврђује подјелу.
Додик је истакао да је БиХ колонија и да је све што се дешава у складу са тим, те да је све јасно и кроз поступак који је води против њега у Суду БиХ.

-Мислим да треба да идемо до краја и покажемо потпуни бесмисао -,рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је БиХ у систематској кризи, да је она и направљена да буде у кризи.

-Дејтонски споразум је грешка јер је дао странцима да управљају БиХ и зато не можемо ништа да урадимо. Зато ми добијемо преговарачки статус и зато након пет дана све то се сруши да би се дало на значају странцима, а не домаћем фактору - рекао је Додик.

Он је навео да је данас организовао састанак партнера у власти на нивоу БиХ, у посљедњем покушају, како би покушали да договоре неке ствари, које смо иначе договорали, „али то касније развале амерчки амбасадор Мајкл Марфи и представници босанских муслимана”.

Додик се обратио новинарима у Источном Сарајеву након одржаног рочишта у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Хвала свима који се са мном солидаришу

Милорад Додик захвалио је свима који му дају подршку и солидаришу се са њим и са Републиком Српском у процесу који се води пред Судом БиХ.

-Знам да нисам Република Српска, нити се суди Српској, али се суди предсједнику Републике јер сам потписао указ и зато сам овдје - рекао је Додик.

Нагласио је и да се у овом процесу ништа неће десити.

-Ово је немогуће пресудити -  закључио је Додик.

Пред Судом БиХ Додика су и данас дочекали бројни грађани како би му прижили подршку који се води против њега и вршиоца дужности директора “Службеног гласника Српске” Милоша Лукића због неспровођења одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана