Dodik: Mislim da treba da idemo do kraja i pokažemo potpuni besmisao

GS
Dodik: Mislim da treba da idemo do kraja i pokažemo potpuni besmisao

ISTOČNO SARAJEVO -  BiH je kolonija u kojoj žele da se pitaju stranci, koji nametnu sudije, tužioce, od kojih očekuju da vode postupak po njihovoj mjeri, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon ročišta održanog u Sudu BiH.

- Mi u Srpskoj smatramo da je sve preduzeto u prethodnom periodu štetno za BiH - poručio je predsjednik Srpske i dodao da se ništa neće desiti i da je presuda nemoguća.

Poručio je da je Srpska uvijek spremna za razgovor.

- Ipak, rezolucija o Srebrenici koju su pokrenuli je bila posljednja kap koja je prelila čašu i dovela do toga da mi nemamo kako narodu u Srpskoj objasniti zašto smo i dalje u zajednici sa Bošnjacima - rekao je Dodik.  

Upozorio je da rezolucija neće doprinijeti pomirenju i da su se Bošnjaci prevarili.

-Pogriješili ste, razbili ste sistem odlučivanja jer o tome nije odlučivalo Predsjedništvo. Ukoliko danas ne uspijemo besmisleno je bilo šta da se radi. Zašto Bošnjaci misle da možemo da nastavimo živjeti zajedno, a da oni nastave da nam lijepe etikete. Kako mislite da mi ostanemo tu. U svakom malom mjestu u BiH kada se rastaje par, ako je žena maltretirana, a mi smo maltretirani sve vrijeme, onda je cijelo mjesto na njenoj strani. Nećemo da živimo s vama. Vidjećete kako to izgleda. To je moj stav - rekao je Dodik.

Na kraju je kazao da je spreman da deblokira evropski put i da se donese novi izborni zakon, ali pod uslovima koje je ranije iznio.

Istakao je da Srpska smatra da je nakaradno sve što je urađeno u posljednje vrijeme i štetno za BiH, te da potvrđuje podjelu.
Dodik je istakao da je BiH kolonija i da je sve što se dešava u skladu sa tim, te da je sve jasno i kroz postupak koji je vodi protiv njega u Sudu BiH.

-Mislim da treba da idemo do kraja i pokažemo potpuni besmisao -,rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je BiH u sistematskoj krizi, da je ona i napravljena da bude u krizi.

-Dejtonski sporazum je greška jer je dao strancima da upravljaju BiH i zato ne možemo ništa da uradimo. Zato mi dobijemo pregovarački status i zato nakon pet dana sve to se sruši da bi se dalo na značaju strancima, a ne domaćem faktoru - rekao je Dodik.

On je naveo da je danas organizovao sastanak partnera u vlasti na nivou BiH, u posljednjem pokušaju, kako bi pokušali da dogovore neke stvari, koje smo inače dogovorali, „ali to kasnije razvale amerčki ambasador Majkl Marfi i predstavnici bosanskih muslimana”.

Dodik se obratio novinarima u Istočnom Sarajevu nakon održanog ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića.

Hvala svima koji se sa mnom solidarišu

Milorad Dodik zahvalio je svima koji mu daju podršku i solidarišu se sa njim i sa Republikom Srpskom u procesu koji se vodi pred Sudom BiH.

-Znam da nisam Republika Srpska, niti se sudi Srpskoj, ali se sudi predsjedniku Republike jer sam potpisao ukaz i zato sam ovdje - rekao je Dodik.

Naglasio je i da se u ovom procesu ništa neće desiti.

-Ovo je nemoguće presuditi -  zaključio je Dodik.

Pred Sudom BiH Dodika su i danas dočekali brojni građani kako bi mu prižili podršku koji se vodi protiv njega i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića zbog nesprovođenja odluka Kristijana Šmita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana