Ђокић: Српска ће испунити све своје и међународне финансијске обавезе

Срна
Ђокић: Српска ће испунити све своје и међународне финансијске обавезе

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће Српска испунити све своје и међународне финансијске обавезе, будући да има изворе финансирања који су у овој години већи у односу на прошлу и биљежи укупан раст бруто домаћег производа /БДП/.

Ђокић је истакао да у Републици Српској неће бити смањења плата, пензија нити других социјалних давања из републичког буџета.

Он је напоменуо да је Република Српска достигла вриједност БДП-а од око 14,5 милијарди КМ, а обим задужености је око 41 одсто, док је допуштено 60 одсто.

Говорећи о односима Републике Српске и Србија, Ђокић је оцијенио да је сарадња добра у сваком погледу, посебно кроз рад институција.

"Драго ми је да предсједник Републике Српске Милорад Додик у институционалном смислу има континуирану комуникацију са врхом Србије", изјавио је Ђокић вечерас за РТРС.

Он је истакао да се морају препознати национални и државни интереси око којих се српски народ окупљао, а и данас се окупља, те нагласио да Србија увијек помаже и прати Републику Српску и даје јој слободу да изабере.

Према његовим ријечима, Косово и Метохија је душа српског народа, из којег Срби црпе духовну снагу и никад Србија и српски народ неће признати независност самопроглашеног Косова.

Поводом предстојећег обиљежавања 30 година Социјалистичке партије /СП/ у Бањалуци 17. јуна, Ђокић, који је и предсједник СП-а, рекао је да ће та странка наставити да се бори за друштво социјалне правде и за прописе који ће доприносити социјалној потреби становништва.

Он је рекао да ће обиљежавању 30 година јубилеја присуствовати више од 1.000 учесника, међу којима оснивачи партије и нова структура у странци, истичући да је потпуно сигуран у будућност СП-а на овим просторима.

"Сигуран сам да ће овом догађају присуствовати и предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић", рекао је Ђокић.

Ђокић је истакао да је задовољан политичким статусом Социјалистичке партије, коју сматра важним стубом Републике Српске, која је увијек била посвећена питањима развоја, стављајући у први план Српску и њене интересе, никад страначке, као и да се увијек залагала за мир и спровођење Дејтонског мировног споразума у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана