Чубриловић: Ускоро одлука о формирању нове политичке опције

Срна
Чубриловић: Ускоро одлука о формирању нове политичке опције

Бијељина - Недељко Чубриловић, кога је Предсједништво ДНС-а искључило из странке, изјавио је данас у Бијељини да је чланство ДНС-а окупљено око њега најближе формирању нове политичке опције.

Чубриловић је рекао да у посјети Бијељини борави да би разговарао са руководством градске организације ДНС-а и да би се, због новонастале ситуације унутар ДНС-а, чланство упознало са укупном ситуацијом.

"Неопходно је да упознамо људе са овом ситуацијом, да дамо своје виђење и чујемо мишљење људи на терену", рекао је Чубриловић новинарима, подсјећајући да унутар руководства ДНС-а постоји размимоилажење ставова и да су четири народна посланика исључена из ове партије.

Он је рекао да су искључени посланици који су били у странци готово од њеног оснивања, а искључили су их људи који су "јуче дошли" и нису ту због политике ДНС-а него због личних интереса.

Чубриловић је навео да је "свако у ДНС-у ко је мало другачије гледао на неке ствари доживио судбину попут ових људи".

"Услиједиће сада нека друга рјешења. Биће то изнуђени потези. Мислим да смо ми на принципима ДНС-а, који је основан још 2000. године, и да ћемо остати на тим принципима. Остаћемо на тим принципима, а кроз коју форму, тек ћемо да одлучимо", рекао је Чубриловић.

Он је истакао да ће људи који буду окупљени око посланика и градских и општинских одбора који подржавају ову опцију одлучити кроз коју форму ће наставити дјеловање.

"Најближии смо рјешењу да је то нова политичка опција", рекао је Чубриловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана