Чаушевић и свједок сарадник и оптужени

Ж. Д.
Чаушевић и свједок сарадник и оптужени

Сарајево - Некадашњи директор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ Кемал Чаушевић, иако је пристао да сарађује са Тужилаштвом БиХ и пуштен је из притвора, још има статус осумњиченог, потврђено је јуче у Тужилаштву.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да је Чаушевић пристао да сарађује, али да нису тачни наводи појединих медија да је као крунски свједок у замјену за откривање "крупних риба" ослобођен свих оптужби.

Чаушевићев адвокат Асим Црналић такође тврди да Чаушевић није ослобођен оптужби, али да и поред тога има и позицију свједока Тужилаштва.

- Иако је речено да је свједок сарадник, још споразум о томе није потписан - рекао је Црналић.

Он је казао да се од петка, када је Чаушевић пуштен из притвора, није састајао са њим нити су разговарали о новонасталим околностима, те да у цијелом процесу, због чињенице да ће Чаушевић сарађивати са Тужилаштвом, посао адвоката постаје далеко тежи.

Суд БиХ укинуо је притвор Чаушевићу и забранио му излазак из БиХ, док је бивши директор сектора за царине УИО Здравко Цвјетиновић пуштен на слободу, уз кауцију од 100.000 марака. Они су ухапшени 18. јуна заједно са више особа у полицијској акцији "Пандора", због сумње да су предводили криминалну организацију која је од 2004, када је Чаушевић именован за директора УИО, оштетила буџет за више милијарди КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана