БиХ: У Читлуку 15 позитивних на вирус корона, у Сарајеву три, у Бихаћу двије особе

Срна
БиХ: У Читлуку 15 позитивних на вирус корона, у Сарајеву три, у Бихаћу двије особе

Током протекле ноћи на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву /КЦУС/ на присуство вируса корона тестирано је укупно 150 узорака из више градова, а укупно су три била позитивна.

У првих 46 тестираних узорака, била су позитивна два – по један из Завидовића и Горажда, а касније током ноћи тестирани су и други узорци, међу којима је један био позитиван, изјавила је за федералне медије директор КЦУС Себија Изетбеговић. Није саопштено одакле је трећи заражени вирусом корона.

Кризни штаб Министарства здравства Унско-санског кантона саопштио је јутрос да су још двије особе из Бихаћа и једна из Цазина позитивне на вирус корона.

"Прво смо добили резултате тестова на вирус корона за 42 узорка послата у уторак /7. априла/ и потврђено је да су позитивне двије особе из Бихаћа. Јутрос су стигли и резултати тестирања 33 бриса послата јуче. У овој серији тестирања у референтној лабораторији у Сарајеву позитиван је био налаз једне особе из Цазина", рекла је кантонални министар здравства Нермина Ћемаловић.

Тренутно је у Унско-санском кантону заражено 37 грађана, а два пацијента из Бихаћа су излијечена.

У овом кантону, пет смртних случајева повезује се са болешћу ковид-19. Директор Кантоналне болнице "Др Ирфан Љубијанкић" у Бихаћу Хајрудин Хавић истакао је да је у изолаторијуму Одјељења за инфективне болести тренутно хоспитализовано шест пацијената, те да је њихово стање стабилно.

На граничном прелазу Изачић тријажирано је 50 особа, од чега је 17 са подручја Унско-санског кантона, које ће бити премјештени у карантин у Цазину. Особе које су тријажиране на граничном прелазу, а које немају пребивалиште на подручју овог кантона, биће упућене у карантин у подручјима својих пребивалишта.

У Универзитетској клиничкој болници Мостар на вирус корона тестирано је 40 узорака, а у Херцеговачко-неретванском кантону је од тог броја позитивно 16, саопштено је из кантоналног Кризног штаба.

Ови узорци тестирани су синоћ. Од броја позитивних, 15 особа је из Читлука, те једна особа из Јабланице.

На подручју Херцеговачко-неретванског кантона до сада су потврђена 163 заражених вирусом корона, а шест је преминуло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана