Бећировић, Селимовић: Неопходно штитити стабилност домаће валуте

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО - Предсједавајући Предсједништва БиХ Денис Бећировић и гувернер Центарне банке БиХ Јасмина Селимовић истакли су да Централна банка мора остати независна у свом раду и наставити да штити стабилност домаће валуте у најбољем интересу свих грађана и привреде БиХ.

Селимовићева је представила позитивне резултате пословања Централне банке БиХ, нагласивши да је знатан дио добити остварене у 2023. години намијењен за трансфер у буџет институција БиХ.

Током разговора представљене су активности и достигнућа Централне банке БиХ, те је наглашен континуиран рад на испуњавању законског мандата и реализацији стратешких циљева.

Посебно је истакнуто успјешно очување монетарне и финансијске стабилности у БиХ кроз ефикасан аранжман валутног одбора, саопштено је из Централне банке БиХ.

Током састанка је закључено, да ако треба стимулисати економију и буџетске позиције, онда то треба радити на фискалној страни кроз реформу пореског система у погледу модерних законских рјешења, ефикасније наплате пореза и адекватнијих контрола, а не да се “задире у здрави дио система коме припада Централна банка БиХ”.

Бећировић је пожелио Селимовићевој, члановима Управног савјета, Управи и свим запосленима у Централној банци БиХ пуно успјеха у будућем раду, истичући увјерење у континуирану сарадњу и заједнички рад на даљем јачању економске стабилности и просперитета БиХ, додаје се у саопштењу.

Централна банка БиХ је прва институција коју је Бећировић посјетио од преузимања дужности предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана