Бањац: Тражимо састанак са СНСД-ом

Срна
Бањац: Тражимо састанак са СНСД-ом

БАЊАЛУКА - Генерални секретар ДНС-а Дарко Бањац рекао је да је Предсједништво те странке на данашњој сједници одлучило да тражи састанак са СНСД-ом јер још није стигло објашњење зашто је смијењена министар локалне управе и самоуправе Српске Лејла Решић, која је њихов кадар.

Бањац је навео да је ова странка у сталном контакту са СНСД-ом, те да би састанак требало да буде одржан сљедеће седмице.


"ДНС је јединствен и све одлуке треба да донесемо хладне главе", рекао је Бањац новинарима у Бањалуци, гдје је у току сједница Предсједништва ДНС-а.

Бањац је нагласио да је у политици све могуће, па и то да напусте коалицију.

Према његовим ријечима, ДНС-у није прихватљива смјена ниједног кадра ове странке, па тако ни Решићеве.

"Имамо редовно комуникацију са руководством СНСД-а, те из тог разлога могу тврдити да ће се сљедеће седмице одржати састанак руководстава двије партије", рекао је Бањац.

Он је додао да ће једна од тема разговора бити и разлог смјене Решићеве, те да, за сада, осим ње није смијењен ниједан функционер ДНС-а.

На питање новинара ко ће бити насљедник Решићеве, Бањац је рекао да ће се након састанка са СНСД-ом видјети у ком правцу ће то ићи.

"То зависи и од одлука које ће у наредних десетак дана донијети руководство ДНС-а о нашем политичком путу, односно о коалицији. У складу са тим ћемо видјети да ли ћемо или нећемо предложити министра управе и локалне самоуправе", рекао је Бањац.

На питање да ли је смјена Решићеве политичка одмазда због Приједора, Бањац је рекао да то може тумачити како ко хоће.

"Политичка сцена Републике Српске је јако бурна, неко се нечему радује, неко тугује, али је суштина да ће ДНС доносити своје одлуке, а општинки и градски одбори ће поступти у складу са одлукама највиших органа странке", рекао је Бањац.

Он је навео да је Предсједништво ДНС-а прошле седмице донијело одлуку да општински и градски одбори самостално доносе одлуке о кандидатури за начелнике и градоначелнике, те да се нада да ће ова партија у неким општинама постићи споразум са коалиционим партнерима, прије свега са СНСД-ом и СП-ом.

Он је рекао да ће на састанку бити ријечи и о томе с ким је могуће ићи у коалицију на локалном нивоу.

"Уколико се постави генерални став да се од Требиња до Крупе на Уни не може бити у коалицији са опозиционим партијама, очекујемо и од коалционих партнера, прије свега СНСД-а и СП-а, да ни они не буду у коалаицији са ПДП-ом и СДС-ом, јер би се тако показао ниво озбиљности", додао је Бањац.

Он је рекао да ДНС у Приједору нема никакав потписан споразум са СДС-ом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана