Уједињена Српска: ЦИК упутио листиће на погрешне адресе за гласање путем поште у Србији

Срна
Уједињена Српска: ЦИК упутио листиће на погрешне адресе за гласање путем поште у Србији

БРАТУНАЦ - Предсједник Уједињене Српске у Братунцу Миладин Радовић изјавио је Срни да је Централна изборна комисија БиХ направила незаконитости и пропусте у организовању гласања путем поште у Србији јер су се многи грађани жалили да им нису испоручени гласачки листићи, односно да су упућени на друге адресе, у друга мјеста.

- Добили смо много притужби грађана који су требали да гласају путем поште у Србији да им нису испоручени гласачки листићи, односно да су упућени на друге адресе, у друга мјеста и да их је то онемогућило да остваре бирачко право. Ријеч је о знатном броју бирача који су оштећени на тај начин - указао је Радовић.

Он је оцијенио да је то недопустиво и да је у питању изборна обмана бирача, односно кривично дјело ускраћивање права грађанима да бирају на изборима, што може да утиче на коначан изборни резултат и изазива сумњу у регуларност избора и на изборни инжењеринг.

Радовић је рекао да је ова странка очекивано остварила изванредан резултат у овом мјесту и да је са 1.033 добијена гласа друга по броју гласова у будућем сазиву локалне скупштине.

- Други смо по броју гласова иако Уједињена Српска први пут учествује на локалним изборима и то је доказ нашег доброг рада, активности и доброг избора кандидата за одборничку листу, што су грађани препознали и указали нам повјерење у великом броју - рекао је Радовић и захвалио бирачима.

Он је истакао да је ова странка пружила подршку независном кандидату за начелника братуначке општине Срђану Ранкићу који, према прелиминарним подацима са редовних бирачких мјеста, има предност од 730 гласова над кандидатом СНСД-а Недељком Млађеновићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана