Стоилковић: Подржите Додика и Цвијановићеву

Срна
Стоилковић: Подржите Додика и Цвијановићеву

СКОПЉЕ - Лидер Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић позвао је Србе у Републици Српској да 2. октобра изађу на изборе и подрже Милорада Додика за предсједника Републике Српске, а Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ „као гаранте политике одбране субјективитета Републике Српске и виталних интереса српског народа“.

-Наше мисли и подршка су уз кандидате СНСД-а и Уједињене Српске са којима смо и до сада имали изузетну сарадњу и који су носиоци свеукупног српског просперитета на вашим просторима, али и мост који нас чврсто повезује са Србијом и Србима у региону. Историја је показала да смо ми Срби, кад постигнемо јединство, непобедиви и да у том случају за нас нема недостижних циљева - нагласио је Стоилковић.

Он је указао да се 2. октобра поново мора бранити Република Српска, овај пут гласањем и поручио народу у Републици Српској да зато чува Републику од њених непријатеља.

Нагласио је да су Срби из Сјеверне Македоније у оквиру својих могућности заједно са Србима из Републике Српске учествовали у скоро свим биткама српског народа за Републику Српску, од оних ратних, до данашњих мирнодопских.

-Када је било потребно, Срби Македоније нису жалили своје животе и братољубиво смо их уткали у темеље Републике Српске. Ми смо и данас ту да волимо Републику Српску и да се међусобно помажемо и сарађујемо, а ви - да је чувате и градите као модерну, демократску, политички и економски стабилну и одрживу Републику која је једино и право место за живот генерација Срба које долазе - истакао је лидер Срба Сјеверне Македоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана