СНСД Пале: Више немамо никакву обавезу према ДНС-у

Срна
СНСД Пале: Више немамо никакву обавезу према ДНС-у

ПАЛЕ- Предсједник Општинског одбора СНСД Пале Бошко Југовић поручио је да ова партија остаје на чврстој позицији сарадње са искреним, сигурним и оданим коалиционим партнерима, са намјером да заједно наставе реализацију великих капиталних пројеката уз подршку Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Југовић је додао да паљански СНСД уоште није изненађен одлуком локалног одбора ДНС-а да подржи кандидата опозиције за начелника општине Пале Ненада Вуковића.

- Сада је све јасно на паљанској политичкој сцени. Општински одбор ДНС Пале је синоћ само озваничио оно што већ дуго и подмукло ради користећи јавна средства и позиције за личну и јавну промоцију, што је била и остала њихова једина политика, с обзиром на то да нису имали нити имају програм. Сада је тога доста и то више неће моћи да раде - навео је Југовић.

Он је нагласио да су се њихове политике потпуно разликовале, наводећи да док је паљански СНСД градио и бавио се видљивим развојем општине, ДНС је "мешетарио и покушавао да дође до кадровски атрактивних позиција зарад интереса неколицине појединаца, а интерес грађана Пала на који се позивао био им је секундарна ствар".

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале изјавио је да више немају никакву обавезу према ДНС-у на Палама, те ће покренути процедуру смјене њиховог кадра на локалном нивоу, док од Владе Републике Српске очекује да смијени кадар ДНС-а који је на позиције делегирао ДНС са подручја општине Пале.

- На томе инсистирамо јер смо уступцима на свим нивоима власти константно покушавали да створимо фер партнерски однос, а добијали неискреност и њихове погрешне потезе који су се импутирали искључиво СНСД-у - рекао је Југовић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да СНСД најоштрије осуђује јавно бахаћење присталица ДНС на Палама који су синоћ формирали колону возила и уз сирене и ротацију дефиловали улицама Пала и тако узнемиравали грађана ове локалне заједнице.

- Никада нећемо стати иза било каквих манифестација којима се демонстрира својеврсна сила и бахатост - поручио је Југовић.

Он је подсјетио да је као кандидат СНСД-а за начелника општине Пале заједно са осталим канидатима Ненадом Вуковиће и Марком Ђогом потписао Декларацију о фер и поштеној кампањи која подразумијева да се не користе било какви облици узмениравања и дискриминације, а да се већ синоћ присуствовало манифесту силе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана