Слободан Станаревић, носилац одборничке листе ДЕМОС-а у Бањалуци: За пет година можемо бити као Љубљана

Ведрана Кулага Симић
Слободан Станаревић, носилац одборничке листе ДЕМОС-а у Бањалуци: За пет година можемо бити као Љубљана

Очекујем да освојимо 10.000 гласова и останемо друга странка у коалицији по броју мандата у Скупштини града, а прије свега очекујем надоградњу функционисања власти тако да буду извршене корекције да би грађани што више учествовали у неким одлукама, а не само на изборима.

Оцијенио је то у разговору за “Глас Српске” предсједник бањалучког одбора ДЕМОС-а и носилац листе кандидата за одборнике у градској Скупштини на предстојећим изборима Слободан Станаревић.

- Имамо убједљиво најбољу листу у Бањалуци, јер је ту пуно остварених, паметних и млади, доста привредника који знају свој посао, али такође знају и које су то кочнице у њиховом раду, тако да ће се радити на том уклањању. Оптимизам заснивам и на томе да сам дио Градске управе гдје је направљено највише у односу на сва одјељења па би сада неке утиске пренио на цијелу управу и побољшао рад у комплету. На листи су и садашња четири одборника која веома добро разумију о чему причам - истакао је Станаревић.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

СТАНАРЕВИЋ: Корекција у сваком смислу да бисмо направили градску управу са својим предузећима као угледан примјер за регион. Градску развојну агенцију треба укинути, јер не служи ничему те реорганизовати Центар за село на начин да више иде у подстицаје, мање у рекламе. Секретари мјесних заједница, којих је више од 50, троше око 1,4 милиона годишње, а зна ли ико чему служе, осим да носе кључ дома. Зна ли ико што бирамо савјет мјесне заједнице кад нема никакву снагу? Значи, милион треба уложити у саме заједнице и да грађани путем савјета одлучују о средствима за своју мјесну заједницу. Треба нам градски референдум барем једном у мандату када су битне ствари у питању, на примјер уређај за пречишћавање отпадних вода, који кошта 100 милиона - да ли грађани хоће да се иде у том смјеру. Сви ће рећи да хоће, али ако та задужења повлаче скупљу воду за 30, 40 одсто, питање је какав би био исход. Треба основати одјељење за имовинско-правне односе. Кад већ бранимо градску имовину, да дамо борби снагу. Ту је и природно смањивање администрације, оживљавање функције градског менаџера и тако даље.

ГЛАС: Зашто суграђани треба да гласају за Вас?

СТАНАРЕВИЋ: Реално, најоперативнији смо, знамо како ствари стоје и шта треба кориговати. Волимо јасно рећи гдје је проблем, али и дати рјешење, не обећавамо што не можемо урадити. Нисмо гладни функција, а коју добијемо најбоље функционише и зато што је реално ДЕМОС најбољи.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

СТАНАРЕВИЋ: Радом и образом, као до сада. Не постоји човјек у Бањалуци коме је Боби нешто обећао, а није урадио. Ако и други буду тако радили, ми смо Љубљана за пет година.

Ни први ни други потез

ГЛАС: Који ћете први потез повући ако добијете повјерење?

СТАНАРЕВИЋ: Неће бити првог, другог потеза. Биће све предложено. Мени је најбитније да све странке ставе приједлоге и да направимо град који није само познат по кружним токовима него угодном животу, младим људима, бољем привредном амбијенту, сигурношћу, осмијеху и да нам Бањалука сија изнутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана