Нешић: ДНС остаје јединствен

Срна
Нешић: ДНС остаје јединствен

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да ова странка остаје јединствена и да нема неспоразума врха странке са Градским одбором ДНС-а Бањалука.

"Предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука /Боривоје Обрадовић/ послао ми је званични допис да ће бити поштоване све одлуке предсједника и Предсједништва ДНС-а. Самим тим сматрам да између предсједника и Предсједништва и овог одбора нема никаквог неспоразума и хијерархија се поштује", рекао је Нешић новинарима у Бањалуци.

Он је најавио да ће у четвртак, 29. октобра, бити одржана сједница Предсједништва ДНС-а на којој ће, између осталог, бити донесена одлука о томе како ће ова странка наступити у Бањалуци на предстојећим локалним изборима.

"ДНС није партија једног човјека, већ демократска, а прије свега народна. Ослушнућемо глас народа и да видимо у којем правцу да окренемо брод ДНС-а", рекао је Нешић, који је посјетио изборни штанд ДНС-а на тргу Крајине и заједно са кандидатима ове странке за локалне изборе разговарао са грађанима.

Он је том приликом нагласио да су овдје људи са комплетне изборне листе ДНС-а који су доказали да је ова странка спремна да изађе у изборну утакмицу, да освоји довољан број гласова, те да буде дио власти у интересу грађана Бањалуке.

Одговарајући на питање да ли ће бити састанка са лидером СНСД-а Милорадом Додиком, Нешић је рекао да је у четвртак сједница Предсједништва ДНС-а, а након тога, како каже, "можда буде, а можда не".

"ДНС је иступио из коалиције и та одлука се не може преиспитивати - таква је каква је. Наравно, може неко на Предсједништву иницирати да она буде преиспитана, па ћемо видјети", навео је Нешић.

На питање да ли он захтијева одређене функције у јавним предузећима, Нешић је рекао да је "он незапослен, те да би могао активирати професионални статус посланика јер му то закон дозвољава".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана