Грлић Радман:Хрвати у БиХ масовно да изађу на изборе

Танјуг
Грлић Радман:Хрвати у БиХ масовно да изађу на изборе

МОСТАР - Хрватски министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман, позвао је данас Хрвате да у недјељу масовно изађу на Опште изборе у БиХ, истичући да се „Хрватима мора осигурати да бирају властите политичке представнике без прегласавања од стране већинских Бошњака“.

-Хрвати у БиХ су до сада прегласавани, мајоризирани од већинског народа Бошњака. У три наврата је за члана Предсједништва БиХ биран Жељко Комшић који је изабран гласовима Бошњака. Сада би требало ту неправду исправити како би Хрвати могли имати право да бирају властитог представника у Предсједништву БиХ - рекао је Грлић Радман новинарима у Мостару прије предизборног скупа странака Хрватског народног сабора.

Навео је очекује да ће се Хрвати масовно одазвати на недјељне изборе, посебно у централној Босни, гдје пријети опасност да им Бошњаци изаберу шестог, одлучујућег изасланика за и Дом народа Парламента Федерације БиХ, пренела је ХИНА.

Тиме би створили могућност да из власти избаце кључне хрватске странке за које гласа највећи број Хрвата у БиХ.

-Искористио бих прилику да позовем све Хрвате с правом гласа да изаду на недјељне изборе. Ипак, посебан апел упутио бих Хрватима Зеничко-добојског и Средњобосанског кантона да изађу на изборе и подрже кандидате ХНС-а, јер је ту кључ одбране већег дела политичких права Хрвата - рекао је Грлић Радман.

Најавио је да ће Хрватска у будућности подржати све одлуке странака Хрватског народног сабора БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана