Филип Карађорђевић пожелио срећу Додику на изборима

Срна
Архива
Foto: Твитер/Филип Карађорђевић | Архива

БЕОГРАД - Принц-насљедник Филип Карађорђевић разговарао је данас са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и пожелио му срећу на предстојећим изборима, саопштено је из кабинета принца Филипа.

Он је изразио спремност да заједно са супругом Даницом и њиховом "Краљевском фондацијом" интензивније ради са Владом Републике Српске на пројектима у области очувања културно-историјског насљеђа везаног за династију Карађордјевић, као и у области екологије и заштите животне средине.

На тај начин, принчевски пар ће наставити афирмацију и промоцију Републике Српске у свијету.

"Захвалан сам Додику и на досадашњој сарадњи и привржености поштовању и неговању културе и традиције везане за династију Карађорђевић. Пример добре праксе коју је изнедрила досадашња сарадња је и почетак обнове девастираног летњиковца краљевске породице у Хан Пијеску, која је била једно од омиљених места за одмор краља Александра Првог и његове породице", рекао је принц Филип.

Он је истакао да Република Српска његује културу сјећања и има прегршт локалитета који су историјски везани за династију Карађорђевић, које треба представити свијету.

"У циљу њихове промоције у будућности, бројне рођаке и пријатеље из краљевских породица широм свијета угостио бих управо у Републици Српској", поручио је принц Филип. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана