ДНС демантовао повлачење кандидатуре на изборима

ГС
Foto: Мондо

БАЊАЛУКА- Лидер ДНС и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Ненад Нешић демантовао је наводе појединих медија да ДНС повлачи кандидатуре на изборима за инокосне функције.

- Никада нисмо трговали интересима Републике Српске и српског народа, то нећемо радити ни данас. СНСД, СДС и ПДП изнад Српске држе црно-бијелу заставу. Осим мржње, грађанима РС никада нису понудили никакав план. Као српски члан Предсједништва не идем у Сарајево да браним РС јер је она одбрањена у рату. Идем да чувам и штитим Републику Српску. Драги грађани, први пут имате прилику да гласате, не против, него за – рекао је Нешић на конференцији за медије.

Он је рекао да је глас за Жељку Цвијановић глас за Мирка Шаровића, и обратно.

– Никада нисам размишљао да се повучем. То није у мојој природи, у природи ДНС, јер мојом камдидатуром бранимо Републику Српску. Можда бих се повукао да ме неко увјери да су Мирко Цвијановић и Жељка Шаровић бољи кандидати од мене. Драги грађани, ако желите промјене, гласајте за ДНС. У понедјељак нема власти без ДНС – рекао је Нешић.

Кандидат ДНС за предсједника Републике Српске, Радислав Јовичић, такође је демантовао спекулације да се повлачи из изборне трке.

Он је нагласио да су одлуку о кандидатури донијели органи ДНС и да само они могу да је промијене.

Говорећи о томе да ли је било контаката са остатком опозиције у Републици Српској и да ли је од њега тражено да се повуче из избора, Нешић је рекао да има комуникацију са остатком опозиције.

– Било је разговора, али не могу да потврдим да је било неких притисака – каже Нешић.

Он је рекао да је након избора спреман да подржи закон о провјери поријекла имовине и да пристаје да први на удару тог закона буде Ненад Нешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана