Ђокић задовољан резултатима СП-а на изборима

Срна
Ђокић задовољан резултатима СП-а на изборима

ДОБОЈ - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић рекао да је ова партија на локалним изборима освојила 83 одборничка мандата, три мање него прије четири године, али да је задовољан постигнутим резултатима.

Ђокић је навео да су добили гласове у свакој општини Републике Српске, као и да имају неколико одборника у општинама западног дијела Федерације БиХ – Петровца, Дрвара, Гламоча и Грахова.

Пред почетак сједнице Извршног одбора Главног одбора СП, која се данас одржава у Добоју, Ђокић је изразио увјерење да је СП изузетно важан стуб коалиције у Српској.

- Вјерујем да ће и остали партнери поштовати ту чињеницу, као и што ми поштујемо њих. Желимо да сарадња буде сачувана и у наредном периоду - изјавио је Ђокић.

Он је навео да је данас одржана сједница Изборног штаба добојског одбора СП који је, како је рекао, спреман на било коју форму понављања избора на којима ће остварити још боље резултате.

Предсједник Градског одбора СП-а Срђан Тодоровић, који се испред ове партије кандидаовао за градоначелника, увјерен је да ће ЦИК донијети једину правичну одлуку и поновити изборе у Добоју.

Он је најавио да ће по прикупљању документације надлежним институцијама доставити пријаве против појединих чланова бирачких одбора због уочених изборних нерегуларности, а протестно окупљање одржано 24. децембра назвао је "исценираним".

ЦИК БиХ није објавио резултате локалних избора у Добоју, а на сједници 19. новембра усвојио је закључак о покретању поступка утврђивања повреда правила изборног процеса или изборних права на бирачким мјестима у изборној јединици Добој.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета "Бањалука зове" и СП-а су 17. новембра, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду који је достављен ЦИК-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана