Ђокић: У току рјешавање проблема у владајућој коалицији

Срна
Ђокић: У току рјешавање проблема у владајућој коалицији

ТРЕБИЊЕ- Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић изјавио је данас да су се у владајућој коалицији јављали одређени проблеми и да је у току рјешавање неких од њих, изразивши наду да се неће десити неке нове одлуке сличне онима које је донио ДНС.

Ђокић каже да се треба обратити пажња на функционисање и односе у коалицији, наводећи да је свако од коалиционих партнера у томе добровољно и свако може да изађе кад год то пожели или осјети да треба.

Он је нагласио да свако треба да има и одговорност не само за себе, него и за укупну политику која је дио коалиционе сарадње.

- Социјалистичка партија је имала увијек на високом нивоу одговорност према тој заједничкој коалиционој политици. Жељели смо да се никад не деси неки проблем, али су се десили, не нашом вољом нити активностима СП-а, него неким другим утицајима - рекао је Ђокић новинарима у Требињу.

Он сматра да сада, током предизборне кампање, није вријеме за те активности.

- Није вријеме да грађане покушамо анимирати на таквим неким потезима, него да што квалитетније представимо шта то појединачно као партије мислимо да можемо да урадимо за сваку локалну заједницу у Републици Српској и за Српску - рекао је Ђокић.

Он вјерује да је то далеко одговорнији однос сваке политичке странке која излази на изборе и учествује у овој кампањи, него да се неким другим методама покуша добити неку врсту подршке у јавности.

- Причу о коалиционој сарадњи оставио бих за период када избори прођу, али се свакако и у овом периоду мора на томе радити, јер је коалиција скуп различитих политичких странака које са собом имају различите врсте интереса и потреба и тај однос треба његовати - рекао је Ђокић.

Он је напоменуо да то није задан однос, који је настао нечијом наредбом или ставом, него је дио заједничког слободног удруживања оних који могу да се удруже око заједничких идеја, јер имају сличне програмске вриједности.

- Социјалистичка партија је као најдуготрајнија партија у оквиру коалиције, увијек била свјесна да никад не треба бити сама у реализацији неких политика и да никад не може ниједан сам појединац учинити нешто, него то можемо учинити ако смо окупљени заједно, када нас је више у строју за неку заједничку општу ствар - рекао је Ђокић.

Он је додао да је то био разлог због кога је ова партија ступила у коалицију, истичући да никада нису били љубоморни на коалиционе партнере, већ су се радовали њиховим успјесима.

- Схватили смо да је то једини прави допринос, како можемо помоћи развоју и бољем животу Републике Српске - закључио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана