Чубриловић: Побједа за храбру политику договарања

СРНА
Чубриловић: Побједа за храбру политику договарања

БИЈЕЉИНА- Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић позвао је грађане са завршног скупа странке у Бијељини да 2. октобра гласајући за овај савез гласају за политку компромисних рјешења и договарања.

"Тиме ће гарантовати свој просперитет, бољу будућност и сигурније сутра за све грађане Републике Српске. Гласамо за нормалност, тражимо нормалност и вјерујем да ће грађани то препознати и подржати", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је критиковао сваки покушај наметања рјешења у БиХ који проводи међународна заједница, као и људе који немају храбрости да говоре и раде било шта што не одобрава међународна заједница.

"Зато је наша подршка опет за СНСД, за бољи реалан живот, за оне који бране позицију Републике Српске у БиХ, јер би сваки глас осим за Милорада Додика за предсједника Републике био ризичан и не смијемо с тим да експериментишемо", истакао је Чубриловић.

Конвенцији ДЕМОС-а у Бијељини присуствовао је и предсједник Скупштине Аутономне покрајине Војводине Иштван Пастор који је у обраћању рекао да вјерује у то да ће ова странка реализовати изборни резултат који прижељкује и да би се лично радовао да може наставити сарадњу са Додиком, Жељком Цвијановићевом и Чубриловићем.

"ДЕМОС заступа политику храбрости, а много је више храбрости потребно за компромис и за договорање, него за конфликт", оцијенио је Пастор и поручио грађанима Српске да је изузетно важно да сви који имају право гласа изађу у недјељу на изборе и гласају.

Носилац листе ДЕМОС-а за Народну скупштину из Изборне јединице шест Милан Дакић рекао је уочи завршне трибине да су у мирном тону завршили кампању без помињања других политичких партија и да су својим гласачима показали колико је овај савез достојан и колико ради за бољи живот грађана.

"На изборима 2. октобра брани се Република Српска коју смо претходних година сачували и развијали, брани се српски национални интерес и Српска православна црква, битно је да нас што више гласа за Српску, за Додика на мјесту предсједника Републике и Цвијановићеву за члана Предсједништва", рекао је Дакић.

Носилац листе ДЕМОС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице два Чедомир Стојановић рекао је новинарима да на изборима очекују освајање минимално шест посланичких мандата у Народној скупштини, од чега један директан из Изборне јединице шест, као и један директан мандат за Парламентарну скупштину БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана