Чубриловић: Очекујемо један посланички мандат у Изборној јединици девет

Срна
Чубриловић: Очекујемо један посланички мандат у Изборној јединици девет

ТРЕБИЊЕ - Предсједник Демократског савеза /ДЕМОС/ Недељко Чубриловић изјавио је вечерас у Требињу да ова странка очекује један посланички мандат у Изборној јединици девет, те да ће у Народној скупштини Републике Српске бити заступљена у капацитету који ће омогућити да пресудно утичу на спровођење ставова странке.

Чубриловић је рекао новинарима прије трибине да на предстојећим општим изборима ДЕМОС очекује бољи резултат него на локалним, те додао да очекују да ће имати и један мандат у Парламентарној скупштини БиХ.

Према његовим ријечима, жеља је да се компромисним рјешењима долази до заједничких ставова који ће бити прихватљиви и дуготрајни на овим просторима, много више од онога што предлажу представници странаца и појединих амбасада, а то су нека наметнута рјешења.

"Надам се да ћемо послије избора уз компромисна рјешења, прије свега у Републици Српској доћи до остварења свих циљева, а то је да се поштује Дејтонски мировни споразум и да сами одлучујемо о својој судбини", рекао је Чубриловић, који је носилац листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Требињу Срђан Савић, који је кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице девет,
рекао је да ће се, уколико добије мандат, приоритетно залагати за изградњу путне инфраструктуре, улагање у реални сектор и искориштавање природних богатстава Херцеговине.

Савић је додао да је ДЕМОС-у приоритет Република Српска и да ће се ова партија
залагати за укидање канцеларије високог представника у БиХ, јачање правне државе, као и институција у Српској.

Носилац кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Споменко Стојановић рекао је новинарима да је међу приоритетима ДЕМОС-а јачање привреде, што ће условити побољшање и осталих сегмената друштва.

Изборној трибини ДЕМОС-а у Требињу на којој су представљени кандидати ове странке за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ присуствовао је и предсједник Градског изборног штаба СНСД-а Требиње Мирко Ћурић и представници коалиционих партнера ДЕМОС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана