Човић: Масовним изласком на изборе зауставити отимање хрватских права

Срна
Човић: Масовним изласком на изборе зауставити отимање хрватских права

САРАЈЕВО- Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић поручио је да се само плебисцитарним и масовним изласком на изборе у недјељу, 2. октобра, може зауставити отимање права која припадају Хрватима.

Човић је навео да се мијешају карте у свијету, те да ће Хрвати искористити прилику и ријешити хрватско питање, колико год се бошњачко вођство опирало томе неискреним приступом, лажима и другим методама које немају везе с европским вриједностима.

"Ми никада нисмо били ближе томе, а они који нам стоје на путу одавно су прочитана књига и нећемо се дати завести. Свјестан сам и да много тога морамо и можемо побољшати у корист Хрвата", рекао је Човић за "Вечерњи лист".

Он је упозорио да ће опасност од изборног инжењеринга увијек постојати док је постојећих неуставних изборних правила, те да су најаве водећих бошњачких лидера о прегласавању схваћена крајње озбиљно, поготово у централној БиХ.

Човић је нагласио да Бошњаци треба озбиљно да схвате да ће бити одговорено као никада прије на такве разарајуће политике против хрватског народа.

"Увјерен сам да ће ХДЗ БиХ и Хрватски народни сабор остварити плебисцитарни резултат и имати апсолутну побједу на свим листама. Наш највећи фокус је на повратку равноправности и суверености Хрвата у БиХ. То је полазна тачка и мјерна јединица за наш успјех", истакао је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана