ЦИК казнио Либералну странку због напада њиховог симпатизера на Наташу Тодоровић

ГС
Foto: Кликс

ГОРАЖДЕ- Након што је јавност почетком септембра шокирао снимак у којем је приказано како је кандидаткињу за Скупштину БПК Горажде Наташу Тодоровић (БХ Демократи Џебраил Бајрамовић) на улазу у насељу Лозје физички напао Драган Миловић, реаговао је и ЦИК.

Наиме, одлуком ЦИК-а Либерална странка БиХ сматра се одговорном што је Драгољуб Миловић звани "Шурда", уједно присталица ове партије, физички насрнуо на Тодоровић.

Због тога, ЦИК је Либералној странци, због кршења низа правила и чланова Изборног закона изрекао казну у износу од 16.000 КМ.

Тим поводом, они су објавили и аудиозапис који је такође био доступан и јавности кроз медије, а који јасно утврђује да је ријеч о физичком нападу.

"Одредбом члана 7.3. став (1) тачка 7. Изборног закона БиХ, прописано је да кандидатима и присталицама политичких странака, листи независних кандидата, листи припадника националних мањина и коалиција, као и независним кандидатима и њиховим присталицама, те запосленим или на други начин ангажованин у изборној администрацији није дозвољено: "користити се говором мржње и/или употријебити слике, симболе, аудио и видеозаписе, СМС поруке, интернет комуникације, друштвене мреже и мобилне апликације који могу тако дјеловати", истичу из ЦИК-а.

Након напада, за Кликс говорила је и сама Тодоровић која је објаснила шта се догодило.

"Све се десило преко пута Биљопромета у Лозју гдје сам била у посјети код тетке. Нас двије смо сједиле у близини куће и он ме примијетио и сачекао. Ја сам физички нападнута од стране Драгана Миловића, прво ме пљунуо и називао свакаквим погрдним именима. Снажно ме ударио у потиљак и опет је хтио да ме удари шаком у главу, али сам успјела претрчати преко улице, јер је то прометна саобраћајница. Да нисам успјела побјећи он би ме унаказио, али имам све снимљено од ријечи до ријечи. Баш ме јако ударио и још увијек ме глава боли. У болници нема ништа на снимку, заштитила ме коса, али велики стрес сам доживјела”, испричала је Наташа раније.

Такође, навела је и разлоге зашто је дошло до напада.

"Све је то због мог учешћа на изборима из реда Срба. Прије два мјесеца кад сам требала на листу он ми је пријетио, има службени извјештај у ПС Ново Горажде. Нажалост ово неће стати, шта да очекујем сутра. Питала сам да ли треба да ме унакази па да се реагује, да му се забрани приступ. Овакве ствари су ужасне и недопустиве, а систем накарадан. Ако ме унакази или убије онда ће неко да реагује. Запрепастила ме чињеница да је нека жена наилазила док се све дешавало, али се правила да не види, није хтјела ни свједочити. Ово што сам доживјела као жена је недопустиво, то што сам кандидат је моје право и мој избор, али да се људи на овакав начин обрачунавају то нема нигдје. Молим вас учините нешто. Ја сам од људи у Горажду доживјела све најбоље, али ово, ово што се десило данас је немилосрдно", каже Наташа Тодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана