Бијељина: Озваничена скупштинска већина од 23 одборника

РТРС
Foto: РТРС

Седам странака које су освојиле укупно двадесет три (23) одборничка мандата у Скупштини Града Бијељина окупљене у Коалицији коју чине Савез независних социјалдемократа (СНСД), Странка демократске Српске Семберија (СДСС), Демократски савез (ДЕМОС), Социјалистичка партија (СП), Уједињена Српска (УС), Странка демократске акције (СДА) и Покрет за Бијељину потврдиле су да потпуно подржавају Споразум о заједничком формирању скупштинске већине у Граду Бијељина потписан 16. новембра 2020. године, наводи се у саопштењу бијељинског СНСД.

У саопштењу СНСД Бијељина јуче су предсједници поменутих странака, потпредсједник СДСС и свих двадесет три одборника који су освојили мандате на њиховим листама поново потписима потврдили, у складу са чланом 3. Споразума, приврженост наставку даљег политичког коалиционог дјеловања у Граду Бијељина.

Овим је озваничена скупштинска већина у Скупштини града Бијељина коју ће чинити двадесет три одборника (од укупно 31 колико броји градски парламент).

- Наших седам странака је на протеклим изборима освојило 37.078 односно 68,7 одсто укупних гласова, а кад је у питању коалициони потенцијал према освојеним мандатима то је чак 74 одсто састава новоизабране градске скупштине - наводи се у саопштењу бијељинског СНСД.

Кажу да они заједно желе да раде на развоју Града Бијељине, на добробит свих њених грађана и спреми су како наводе да сарађују са свима који уваже њихпв коалициони потенцијал и повјерење, које им је на изборима дало више од двије трећине грађана Семберије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана