Здравко Шотра открио да припрема сценарио о чувеној српској умјетници

ГС
Foto: Телеграф

БЕОГРАД Славни редитељ Здравко Шотра је у уторак, 19. марта, представио своју монографију „Мојих 500 глумаца“ у РТС клубу у Београду.

Након промоције, гдје је присуствовао велики број људи, причао је са новинарским екипама, при чему је открио касније да ради на сценарију о чувеној српској умјетници.

На почетку, господин Шотра је говорио о својој монографији „Мојих 500 глумаца“.

На питање ког глумца би издвојио од ових 500 у књизи, редитељ сматра да то не би могао.

„Да посебно издвојим? Не би било лијепо да издвојим међу 500 глумаца ниједнога посебно, јер има их на десетине који су посебни, јединствени људи, непоновљиви. Данас, нажалост, имамо добре глумце који нормално одрастају, нормално школују, али то више нису пособени људи“, рекао је Шотра, преноси Телеграф.

На питање, шта њима фали, Здравко је имао одговор.

„Нису прошли да искушења који су ови људи прошли послије рата. То је утицало да се формирају мало сложеније личности. Ово су добри глумци, одлично научени, али не издваја се нико по особеношћу. Кажеш Паја Вуисић. То не можеш да упоредиш ни са чим, Бата Живојиновић, Зоран Радмиловић. То је непоновљиво“, рекао је редитељ.

На питање да ли постоји глумац из млађе генерације с којим би радио, с којим није у прошлости, Здравко је рекао сљедеће:

„Гдје ћу више. Слабо пратим више. Чекамо крај. Не шта више. Ја сам радио прије 2, 3 године. Радим и сад. Сада сам прешао у 92. годину. Непристојно је више радити. Мање има случајева. Клинт Иствуд ради“, рекао је Шотра.

Здравко наводи да има нови сценарио за филм, али да не жели да се упушта у то да га режира.

„Имам, али треба за то имати снаге која полако истиче. Имам искуство велико. Имам незавршених сценарија. Не усуђујем се да улазим у велике послове са овом снагом која је на измаку. Све има крај. Тако је говорио Минимакс. Све има крај“, рекао је Шотра.

Открио је да ради сценарио о чувеној српској умјетници, сликарки Милени Павловић Барили.

„Имам нека сценарија за нека друга снимања. Радим на основу једног романа, радим сценарио о Милени Павловић Барили, то је врло занимљива прича. Понудићу неком другом да ради. То је врло опсежан посао. Врло компликована каријера везана за Париз, Њујорк, многе свјетске центре“, рекао је Шотра.

На питање кога би изабрао да глуми Милену Павловић Барили, Здравко је рекао сљедеће:

„Милена је специфична. Није љепотица, она је на оца Италијана. Она је имала тај карактер. Све глумице су углавном лијепе, а она је имала карактер. Е, то ко буде радио, нека размишља о томе“, закључио је на крају Здравко Шотра.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана