Завршен 64. Међународни београдски сајам књиге

Срна
Завршен 64. Међународни београдски сајам књиге

БЕОГРАД - Амбасадор Египта Амр Алгувејли уручио је "Отворену књигу" отправници послова амбасаде Румуније у Србији Ирини Елен Нити, чиме се завршава 64. Међународни београдски сајам.

Градски секретар за културу Иван Карл захвалио је амбасадору Египта на изврсном представљању културе и књижевности њихове земље, те истакао да исто очекује и од Румуније, почасног госта Сајма књига, објављено је на сајту Београдског сајма књига.

Нита је захвалила за велико повјерење да њена земља буде почасни гост на сљедећем, 65. издању Сајма књига у Београду, те поручила како су спремни да одговоре на интересовање за румунску књижевност у Србији.

"Учешће Румуније наредне године на Сајму књига у Београду представља увод у сарадњу Темишвара и Новог Сада који је престоница културе 2021. године", рекла је она.

Према њеним ријечима, учешће Румуније на Сајму књига је потврда блиских литералних веза између Румуније и Србије.

Египатски амбасадор захвалио је свима који су допринијели одржавању Сајма, те истакао да су плодови 111 година дипломатских односа између Египта и Србије сакупљени на београдском Сајму, док су зачеци дуготрајног пријатељства усађени у душама посјетилаца.

Генерални директор Београдског сајма Данка Селић рекла је да је укупан број учесника, који обухвата директне и индиректне излагаче, 991 што је мало више од прошле успјешне године.

"Од тога је 490 директних излагача, излагачи и суизлагачи, и то 400 домаћих и 90 иностраних директних излагача", навела је Селићева.

Она је истакла да још нема тачних података о броју посјетилаца, али је јучерашњи дан истакла као најпосећенији у историји Београдског сајма књига.

"Халама Београдског сајма прошло је нешто више од 40 хиљада људи", нагласила је Селић.

Међународни сајам књига у Београду отворен је 20. октобра. Одржан је под слоганом "Писмо=глава". Земља почасни гост била је Египат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана