Велики попусти у ноћи књиге

Александра Маџар
Велики попусти у ноћи књиге

Бањалука - И овог децембра, као и прошлог, једна ноћ и то баш ова, 18. децембра, у нашем граду, али и у региону биће посебна јер ће се у њој на неки начин славити књига.

Књижаре у Бањалуци својим купцима и читаоцима отвориле су врата уз велике попусте како би свако за себе нашао неко дјело које би уврстио у кућну библиотеку.

Запослени у књижарама су спремни за гужву јер, како кажу, вријеме је празника и очекују много оних који ће своје најближе обрадовати добром књигом, али о оних који желе да се друже са писцима који ће бити на располагању својим читаоцима.

Ову манифестацију покренула је издавачка кућа "Лагуна" из Београда, чија издања купци и читаоци могу пронаћи у књижари "Култура", па су из ове књижаре најавили велике попусте.

- "Ноћ књиге" биће обиљежена у свим нашим књижарама од 17 до 22 часа. Оно што ће многе обрадовати је вијест да "Лагуна" даје своје попусте, и то на једну књигу попуст је 25 одсто, на двије 30 одсто, на три књиге 35 одсто и на четири или више књига 40 одсто - објаснила је Тања Тодоровић из ове књижаре.

У овој манифестацији, како каже, учествоваће и сама књижара "Култура", па посјетиоце очекује попуст до 20 одсто и на остала издања.

"Ноћ књиге" ни ове године нису заборавили из Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево и тим поводом организовали су дружења са читаоцима у своје двије књижаре у Бањалуци и Источном Сарајеву. Радно вријеме ових књижара данас ће бити продужено до 22 часа.

- Акценат у овој ноћи на нашим штандовима биће на романима из едиције "Златна сова". Свих 20 романа из ове едиције биће на попусту - рекао је Дејан Керлета из Завода.

У књижари у Бањалуци од 20 часова гост ће бити Ранко Рисојевић, аутор романа "Ноћ на Уни", а у књижари у Источном Сарајеву са читаоцима ће се дружити књижевник Саша Кнежевић, побједник овогодишњег конкурса.

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у 19 часова биће одржана промоција књиге "Тачност касни" Љиљане Вујић-Томљановић.

Даривање

Директор Матичне библиотеке "Ћирило и Методије" Приједор Мара Ећим казала је да ће у овој ноћи обрадовати Основну школу "Доситеј Обрадовић у Туковима и поклонити им новчану награду коју је ова институција културе добила када је прошле године проглашена најбољом библиотеком у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана