Великани српског глумишта у представама на Јутјуб каналу Народног позоришта у Београду

Танјуг
Великани српског глумишта у представама на Јутјуб каналу Народног позоришта у Београду

БЕОГРАД - У наредних неколико дана на репертоару Драме, у представама које ће бити емитоване стримингом на YоуТубе каналу Народног позоришта у Београду, публика ће имати прилику да гледа великане српског глумишта, а снимак представе "Мадам Сан Жен" по тексту Викторијена Сардуа, а у режији Муција Драшкића из 1992. године биће приказан сутра 14. маја, најавили су из Народног позоришта.

У овом водвиљу који се дешава у Француској, у време Наполеона, видјећемо велике глумаце предвођене Светланом Бојковић у насловној улози.

Комедија "Пигмалион" биће емитована 16. маја.

Реч је најпознатиијој комедији Бернарда Шоа, у режији Јовице Павића која је премијерно изведена премијерно је изведена 7. марта 1994. године.

У главним улогама су Ивана Жигон и легендарни Петар Банићевић.

Драма "Настасја Филиповна" биће доступна поштоваоцима театра 18. маја. Представу за коју је по роману Фјодора Михајловича Достојевског адаптацију урадио Анџеј Вајда, режирала је Мира Ерцег.

Премијера представе била је 1986. године, а снимак који ће публика видети настао је 1992. године. Ово је јединствена прилика да сви поштоваоци Народног позоришта погледају представе које су настале у тој кући пре 25 и 35 година.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана