Штандови са књигама привукли Бањалучане

Д. В.
Штандови са књигама привукли Бањалучане

Бањалука - Сајам књига у центру града, испред РК “Боска”, протеклих неколико дана привукао је бројне љубитеље писане ријечи и све оне који су у овим љетним данима хтјели да пронађу за себе неко занимљиво штиво.

Посјетиоци су имали прилику да међу књигама разних жанрова, од драме, авантуристичких до кулинарских и других издања, пронађу нешто за себе.

- На сајам сам дошла да потражим књигу коју нисам могла наћи ни у једној књижари, па сам одлучила да је потражим овдје. Веома сам срећна што сам баш овдје пронашла ту књигу. Видим да је на сајму велики избор књига и драго ми је што овакво нешто постоји у нашем граду. Препоручила бих свима да посјете сајам и увјере се у разноврстан избор, али и приступачне цијене књига - рекла је једна посјетитељка сајма.

На једном од штандова наводе да су подједнако тражени и страни и домаћи аутори, док су на другом највише тражена издања домаћих аутора, али како су нагласили продавачи на оба штанда, потражња је уједначена.

Сваке сезоне најтраженији су бестселери, а није страно ни да се људи покушавају цјенкати приликом куповине књига.

Од домаћих аутора најтраженије су “Солунска” Нелета Карајлића, “Откако сам купила лабуда” Тање Ступар-Трифуновић, “Ухвати зеца” Лане Басташић, као и неки класични наслови Моме Капора, Иве Андрића и Меше Селимовића.

- Потражња књига мања је него протеклих сезона, а посла је и мање када су велике врућине због слабе фреквентности посјетилаца - навео је један од излагача на сајму те додао да ће вјероватно продужити боравак у центру, тако да ће посјетиоци и наредних дана имати прилику да пронађу нешто за себе. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана