Слобода Мићаловић предсједница жирија златне селекције Кестенбурга

А. М.
Слобода Мићаловић предсједница жирија златне селекције Кестенбурга

Бањалука - Позната српска глумица Слобода Мићаловић предсједница је жирија златне селекције Међународног фестивала студентских позоришта "Кестенбург", који ће од 25. јула до 3. августа бити одржан у Бањалуци.

Потврдила је ово и Мићаловићева за "Глас Српске" послије састанка са извршним директором фестивала Александром Пејаковићем и уредницом програма Недом Симић-Жерајић.

- Велика је радост бити део фестивала какав је "Кестенбург", који афирмише позоришну уметност и делити љубав према театру са студентима. Надам се да ће млади људи који долазе на фестивал и њихова свежина наставити путем који смо ми утабали - истакла је глумица.

Очекује, како каже, добре представе и лијепа дружења.

- Бањалучка публика је топла, школована и драго ми је што ћемо се поново срести у граду који сам заволела када сам ја била међу најмлађим глумцима - додаје Мићаловићева.

Публика ће, гарантују организатори, сигурно бити задовољна програмом.

- На овогодишњем фестивалу учествују студентска позоришта са четири континента из 20 земаља. Млади људи носе добру енергију и они који долазе у позориште то осјете - подсјетио је Пејаковић.

Нагласио је да ће и сам чин свечаног отварања "Кестенбурга", наступ прослављеног редитеља Емира Кустурице и "Тхе Но Смокинг Орцхестра", његов одјек у свијету и времену, бити путоказ студентима који крче свој умјетнички пут.

- Сусрет са професором Кустурицом и његов пристанак да буде дио нашег фестивала ставио је пред све нас из организационог тима "Кестенбурга" нови, тежак задатак, а то је подићи фестивал на највиши могући ниво. Већ мјесецима изналазимо могућности и покушавамо на све начине да "Кестенбург" буде од прворазредног културног значаја, али и добит за друштво. Опаска Емира Кустурице да има нечег узвишеног у "Кестенбургу" даје нам нови замах и покушаћемо да нашим учесницима и гостима обезбиједимо час у којем ће им прослављени режисер говорити о мајсторствима режије, глуме и умјетности уопште - рекао је Пејаковић раније за наш лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана