Сергеј Трифуновић: Снимаћу сцену са Моником Белучи

Ратомир Мијановић
Сергеј Трифуновић: Снимаћу сцену са Моником Белучи

Требиње - Екипи новог филма Емира Кустурице "На млијечном путу" придружио се и популарни глумац Сергеј Трифуновић, који је на сету цијели дан, а вечери проводи у требињским баштама.

- Дошао сам на позив Емира Кустурице, а после два неуспела покушаја сарадње на филмским пројектима одлучили смо да послушамо ону народну "трећа срећа". Никада не волим да причам о својим улогама док радим. Некако то испада да воајеришем самог себе - каже глумац.

Одмор послије захтјевних снимања неријетко потражи и у Црној Гори, па са још неколико чланова филмског тима скокне до Херцег Новог. 

- О лику који тумачим у овом филму причаћу тек када све завршим на сету. Сада само могу да кажем да имам једну сцену са Моником Белучи. Емир ме је звао да сарађујемо два пута, једном за рекламу, а други пут за филм - испричао је Трифуновић.

Напомиње да је готово судбински повезан са Херцеговцима.

- Из класе професора Владимира Јевтовића потекли су врло успешни глумци Наташа Нинковић, Небојша Глоговац и ја. Свима нам је заједничко херцеговачко порекло. Трећину те класе чине Херцеговци. Наташа и Небојша су Требињци, а ја сам из Мостара - казао је Трифуновић.

Истиче да је за Требиње емотивно везан, пошто је рођен сто километара даље.

- Седећи под платанима, срео сам бар четири своја рођака - каже Трифуновић.

Иако је глума његова велика љубав, наглашава да са собом доноси и много тешкоћа.

- Тежак је то и "крвав" посао, али представља и велико задовољство. Сећам се снимања сваког свог филма, а до сада сам играо у 55 остварења. Ипак, посебно место заузима "Убиство с предумишљајем". То је мој други филм у животу и ниједан ми није био толико драг као овај - истакао је глумац. 

Прича да га за овај филм, рађен према истоименом роману Слободана Селенића, вежу изузетно лијепа сјећања на сарадњу са колегама који су заједно са њим тумачили улоге.

- Више волим да играм мале, али ефектне улоге, које остављају печат у филму. Кад играш главну улогу, ти си онај који трпи радњу. Драже ми је да сам активни учесник у филму, да "улетим" и направим неку пометњу. А тако ми је и краће време снимања - рекао је Трифуновић.

Атрактивна италијанска глумица Моника Белучи требало би да стигне у Требиње половином августа. Кишно љето не иде наруку екипи филма "На млијечном путу", која ових дана снима сцене у амбијенту Етно-села Увјећа, гдје је настао нови мали филмски град.

Хуманост

Сергеј Трифуновић је недавно основао хуманитарни фонд "Подржи живот", који је настао као потреба да се помогне болесној дјеци.

- Фонд још није званично почео са радом. Основан је Управни одбор, у коме су проф. др Ратко Божовић, Жарко Паспаљ, Светислав Басара и још неки еминентни људи који се баве прикупљањем новца за лечење деце до 18 година. Већ смо успели да помогнемо седморо малишана - каже Сергеј Трифуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана