Сахрањена Слађана Милошевић: Посљедњи испраћај иконе осамдесетих

Информер
Сахрањена Слађана Милошевић: Посљедњи испраћај иконе осамдесетих

Авангардна умјетница и пјевачица Александра Слађана Милошевић преминула је 26. марта у земунској болници, а данас је сахрањена у Београду.

Међу познатим личностима који су присуствовали сахрани били су Момчило Бајагић Бајага, Дадо Топић, Оливер Мандић, чланови "Ју групе", Пеђа Д Бој, Жана Караклајић, Вито Тарот и многи други.

Слађана је сахрањена у породичној гробници у којој почива њен отац Милутин Милошевић.

Велики број Слађаниних пријатеља изјавили су саучешће њеном брату Горану, а у капели с емогла чути пјесма "Принцеза" коју је отпјевала са Дадом Топићем.

Он је данас одржао емотивни говор у којем је одао почаст Слађани:

"Нисам мислио да ћемо се овако брзо растати. Нас двоје смо једно другом поклонили стихове једне прелијепе пјесме која нас је везала и која ће остати у срцима свих који су нас вољели још дуго", казао је Дадо, преноси Информер.рс.

Топић је из капеле изнио круну коју су донијели у част преминуле пјевачице као симбол чињенице да је била принцеза рок музике.

Александра Слађана Милошевић рођена је у Београду 3. октобра 1955. године. Показивала је велико интересовање за музику још у дјетињству. У својој петој години је примљена у музичку школу на одсјек клавира. Допринос модерној музици дала је већ у својој дванаестој години живота свирајући и пјевајући у групама као што је Небеска коњица, Епитаф 8, Џентлмени.

Свој први соло наступ је имала на фестивалу "Студентско љето" у Маглају, 1974. године, гдје је освојила "Гранд Приx".

Године 1977, испливала је на површину југословенске поп-рок сцене, са пјесмом "Ау, Ау" и исте године имала свој први већи наступ на концерту код Хајдучке чесме, гдје је наступала прије Бијелог Дугмета.

Слађана је почела да руши табуе, кад је издала пјесму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Године 1979, промовисала је пјесму "Амстердам". 1981. године наступила на избору за југословенског представника на Пјесми Евровизије у Београду и освојила осмо мјесто са композицијом "Рецепт за љубав".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана