Редитељ и оскаровац Мартин Скорцезе продуцент серије које се снима у Србији

Танјуг
Редитељ и оскаровац Мартин Скорцезе продуцент серије које се снима у Србији

БЕОГРАД - Прослављени режисер и оскаровац Мартин Скорсезе ангажован је као продуцент нове документарно-игране серије "Свеци" која се снима у Србији, саопштили су продуценти.

Серија ће обухватати осам једночасовних епизода и истраживаће приче изузетних мушакараца и жена који су ризиковали све да би отелотворили најплеменитију и најкомплекснију суштину људског рода – вjеру.

Креатор серије је Мати Лешем, а развијао је Мартин Скорсезе за Лионсгате Алтернативе Телевисион. Сценарио је написао Кент Џонс, а режираће је Елизабет Чомко.

"Скоро цео живот живео сам са причама о свецима, размишљајући о њиховим ријечима и делима, замишљајући светове у којима су живели, изборе са којима су се суочавали, примере које су давали. Ово су приче о осам врло различитих мушкараца и жена. Свако од њих живео је у потпуно различитим историјским периодима, а сви су ишли путем љубави који се њима и нама открива у Исусовим речима у јеванђељима. Радујем се што је овај пројекат у току и што радим са толико поузданих и талентованих сарадника", истакао је Мартин Скорсезе.

Међународни ауторски тим је већ у Београду, гдје ће се снимати део серијала, у сарадњи са Фирефлy продукцијом и њиховим студијима, али и на другим локацијама у Србији.

"Имао сам велику част да радим са легендарним Креком на филму Берија Левинсона „Тхе Сурвивор“ (Преживели).

Позвао ме је у Београд, дошао сам, заљубио се у град и обећао му да ћу се вратити да овде снимам. Велико ми је задовољство што сам поново са Креком и част ми је да радим са Иваном Миковић и свим талентованим људима у Фирефлy продукцији" изјавио је креатор и извршни продуцент Мати Лешем.

Сценограф Миљен Крека Кљаковић, коме је богата међународна каријера донела многе награде и признања, оживеће атомосферу четири историјске приче.

"То што је серија "Свеци" наш први међународни пројекат невероватно је признање наших способности на светском тржишту и веома сам почаствована што сарађујем са Лионсгате и Фоx Натион на овом пројекту”, истакла је Ивана Миковић, оперативна директорка Фирефлy продукције и сервисни продуцент серијала "Свеци".

Серија "Свеци" ће премијерно бити приказана у новембру ове године на Фоx Натион платформи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана