Радовановић: Улога у серија Оутпост је посебно искуство

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - "Тумачила сам лик Недре. Велики лик у четвртој сезони. То је за мене најважније, посебно искуство.

Улогу сам добила на кастингу. Отишла сам без великих очекивања. Увек сам маштала да играм на том језику. Кад су ми јавили да сам добила (улогу) била сам потпуно шокирана", рекла је глумица Тамара Радовановић која је за Танјиг говорила о својим улогама у серијама "Оутпост", "Тате" и "Коло среће". Током рада на америчкој серији "Оутпост" сниманој у Србији, Радовановић је "схватила како посао функционише у потпуности", још више је заволела глуму осећајући се потпуно природно док је играла на страном језику .

Радовановић је истакла да су чланови екипе били као "људи фантастични, прељубазни професионалци", а новина за њу је био и науцнофантастични жанр као и огроман сет за снимање. "Недра је ратница црне крви која се враћа као најбољи пријатељ из детињства једног од главних ликова у серији. И ту се неке симпатије развијају. Једна занимљива љубавна прича", објаснила је глумица. Према њеним речима, на снимању је осећала да је потпуно равноправна са осталим члановима иностране екипе што јој је "у старту значило", и дало јој је подстицај да у изазову са самом собом пробије своје лимите.

"Потпуно сам се опустила. Развила сам пријатељски коректан професионални однос са њима до те мере да сам одлазила кући после 12 сати са осмехом као да сам се играла цео дан иако сам много радила. Услови су фантастични", нагласила је Радовановић. Током снимања "Оутпост-а" Радовановић је имала каскадерске вежбе за туче и мачевање, а признаје да је доста научила од осталих чланова екипе који су упркос искуству настојали да "и даље превазилазе себе и сваки дан вежбају". За Радовановић је хумористичка серија "Тате" била "прва велика и важна прилика" где је свој лик Еме одиграла као неку врсту "Ружне Бети" и Ен Хатавеј у филму "Ђаво носи праду". "Несналажљива је, у ствари сасвим океј изгледа али је одабрала да буде штребер и не тразмишља о изгледу. Мени је то било занимљивије и инспиративније за рад", рекла је глумица. Према њеним речима, огромно искуство стечено на "Татама" и серији "коло среће" је значило и на великом пројекту као што је "Оутпост" јер је Радовановић "била толико утренирана" да је знала шта треба да ради.

"Претерујем са перфекционизмом па се стално трудим да и у овој брзини у којој смо радили будем толико спремна да немам грешку. Истренирана сам, то је велики бенефит", приметила је Радовановић. Она је рекла да су глумци "радници заната који је необичан и јако леп и коме треба бити посвећен", чак и док код куће гледаш филмове и серије и из њих учиш. "Из тога сам направила и Ему коју сви помињу. Мени је то страшно драго и мило. Сад кад играм потпуну други лик сељанчицу у ''Колу среће'' и ту сам јурила да нађем неки други пут. Ништа нисам радила на прву лопту ", рекла је Радовановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана