Представљање пројекта у НУБРС: “Временска линија” у Бањалуци

М. М.
Представљање пројекта у НУБРС: “Временска линија” у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Пројекат “Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице” биће представљен у уторак у 12 часова у сали за промоције, у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

- “Временска линија” представља најважније личности, догађаје и објекте културе Србије и српског народа. Циљ је да пројекат домаћим и страним корисницима на интернету представи континуитет, ширину и домете српске културе и културе Републике Србије, као и да подстакне њихово даље проучавање и дијалог о њима - навели су из НУБРС.

“Временска линија”, између осталог, обухвата биографију нобеловца Иве Андрића, глумачки пут Милене Дравић, а сви посјетиоци веб сајта овог пројекта могу да виде и како су у протеклим годинама изгледали Бемус, Битеф или ФЕСТ.

- Од Винче преко “Славено-сербског магазина”, до Кустурице, рокенрола и стрип јунака Дикана - седам хиљада година српске културе на једној, временској линији - додају из библиотеке.

На промоцији ће говорити директор Завода за проучавање културног развитка Београд Вук Вукићевић, координатор пројекта Владимир Коларић и сарадник на пројекту Душан Паучковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана