Predstavljanje projekta u NUBRS: “Vremenska linija” u Banjaluci

M. M.
Predstavljanje projekta u NUBRS: “Vremenska linija” u Banjaluci

BANjALUKA - Projekat “Vremenska linija kulture Republike Srbije i Srba van matice” biće predstavljen u utorak u 12 časova u sali za promocije, u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

- “Vremenska linija” predstavlja najvažnije ličnosti, događaje i objekte kulture Srbije i srpskog naroda. Cilj je da projekat domaćim i stranim korisnicima na internetu predstavi kontinuitet, širinu i domete srpske kulture i kulture Republike Srbije, kao i da podstakne njihovo dalje proučavanje i dijalog o njima - naveli su iz NUBRS.

“Vremenska linija”, između ostalog, obuhvata biografiju nobelovca Ive Andrića, glumački put Milene Dravić, a svi posjetioci veb sajta ovog projekta mogu da vide i kako su u proteklim godinama izgledali Bemus, Bitef ili FEST.

- Od Vinče preko “Slaveno-serbskog magazina”, do Kusturice, rokenrola i strip junaka Dikana - sedam hiljada godina srpske kulture na jednoj, vremenskoj liniji - dodaju iz biblioteke.

Na promociji će govoriti direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Beograd Vuk Vukićević, koordinator projekta Vladimir Kolarić i saradnik na projektu Dušan Paučković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana