Почео хорски фестивал "Дани Слоге"

Срна
Почео хорски фестивал "Дани Слоге"

САРАЈЕВО - Концертом Српског пјевачког друштва "Слога" и Камерног хора - смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у Саборној цркви у Сарајеву вечерас је почео четврти Хорски фестивал "Дани Слоге".

Старјешина Саборне цркве у Сарајеву јереј Немања Ђуреиновић рекао је новинарима да је фестивал хорске музике у Сарајеву значајан не само за православне Србе већ и за читаву заједницу на простору БиХ.

Он је додао да на фестивалу хорови из Србије, Црне Горе и БиХ."Из Србије нам долази академски хор жКолегиум музикумж, један од најбољих академских хорова у Србији, пјевачко друштво храма Светог Саве из Београда и пјевачко друштво жЈединствож из Котора, једно од најстаријих на Балкану", рекао је Ђуреиновић.

Раде Радовић, диригент Камерног хора Смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Иточном Сарајеву, истакао је значај оваквих фестивала због чињенице да на њему учествују и хорови из региона.

"Вечерас смо се представили композицијама домаћих аутора Владе Милошевића и Светислава Божића, као и класиком српске духовне музике Корнелија Станковића те композицијама руских и украјинских композитора", навео је Радовић.

Овогодишњи фестивал хорског пјевања, у организацији Српског пјевачког друштва "Слога", посвећен је обиљежавању 150 година од освештања Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана