Побједник Лео Мујић

Aгенције
Побједник Лео Мујић

БЕОГРАД - Једном од најзанимљивијих играча и кореографа средње генерације Леу Мујићу у Народном позоришту у оквиру деветог Београдског фестивала игре уручена је награда "Вип позива", јавља Тањуг.

Прије тога публика је гледала представу "Лепо је увек бизарно", у којој се Мујић појављује као кореограф и играч заједно са славним америчко-холандским дуом који чине Дру Џакоби и Рубиналд Пронк.

Посебно признање Фестивала игре које се додјељује истакнутом плесном умјетнику из Србије који живи и ради у иностранству додијељено је другом по реду добитнику, Мујићу, који је позван да представи дио своје европске и свјетске плесне приче публици у Србији.

Мујић је одабрао да се представи програмом специјално урађених комада за дуо Џакоби и Пронк, међу којима су и два његова "Импала" и "Дух", оба премијерно приказана на престижној америчкој плесној смотри "Џејкобс Пилоу фестивал".

Поред Мујићевих комада, публика је гледала и нове комаде Алонса Кинга "Врата", кореографију "Лагано док одлазим", чији су аутори Пои Лајфут и Сол Леон, кореографије "Један", "Киша" и "Додир" Анабеле Лопез Очое, чији је комад "У транзиту" у извођењу Националне плесне трупе из Мадрида отворио 9. БФИ у Центру "Сава", као и кореографију славног Маура Бигоцетија "Лудило".

Славни дуо у Београду је први пут, дошли су са својом трупом коју су оформили послије изузетних појединачних играчких каријера.
Национални театар испуњен љубитељима игре преко свих мјера издржљивости, очекиваним вишеминутним салвама аплауза, играчима вансеријске снаге, необично снажних покрета који тек у назнакама одступају од класичног балета, модерном, брзом игром оставили су без даха публику.

Уручење

Признање кореографу и играчу који је послије школовања у родном Београду отишао у Лозану, у чувену школу Мориса Бежара, одакле је започео сјајну свјетску каријеру, уручили су млади Вип таленти, дјеца којима је узор, која су овацијама наградила умијеће Мујића и његових гостију из САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана