Пилиповић: Дани Владе Милошевића" помјерају границе у региону и шире

СРНА
Пилиповић: Дани Владе Милошевића" помјерају границе у региону и шире

БАЊАЛУКА - Манифестација "Дани Владе С. Милошевића", која почиње у сриједу, 10. априла, током 25 година трајања помјера границе, не само бањалучке Академије умјетности и овог града, већ региона и шире, рекла је Срни предсједник програмског одбора Марија Пилиповић.

Пилиповићева је навела да програм прославе почиње концертом симфонијског оркестра и хора студената Академије у Банском двору, а биће завршена 20. априла изложбом јубиларних плаката.

Према њеним ријечима, концертне активности манифестације укључују регионалне и свјетске звијезде, као и младе извођаче, од којих многи стасавају управо захваљујући оваквим активностима.

"Програм ће током девет дана угостити еминентне регионалне и домаће предаваче и солисте - пјеваче и инструменталисте. Кроз едукативне радионице и предавања домаћих и међународних предавача интензивно се ради на проширивању знања наших студената и ђака", рекла је Пилиповићева.

Она је нагласила да бисер манифестације представља међународни научни скуп који се бави и најзначајнијом темом, а то је истраживање рада Владе Милошевића.

Пилиповићева каже да међународни стручњаци из године у годину откривају његов предан рад, како у области етномузикологије и педагогије, тако и његову до сада скривену генијалност као композитора.

"Све ово је праћено и издавачком дјелатношћу, низом публикација под називом Зборник радова са научних скупова.

За крај манифестације припремили смо премијеру документарног филма који ће приказати дио живота нашег најзначајнијег композитора и етномузиколога", навела је Пилиповићева.

Сви садржаји бесплатни су за грађане. Покровитељи манифестације су Кабинет предсједника Републике, Министарство просвјете и културе и град Бањалука. Манифестација "Дани Владе С. Милошевића" одржава се у Бањалуци од 1999. године.

Установљена је поводом обиљежавања годишњице рођења академика Милошевића, етномузиколога, композитора и музичког педагога, једног од највећих имена умјетничке музике Републике Српске и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана