Отворена изложба фотографија „Отисак у времену"

Срна
Foto: Срна

ДРВАР- У Дрвару је отворена седмодневна изложба фотографија „Отисак у времену" чији је аутор Недо Шево, а сав приход од њихове продаје биће дониран за лијечење Дрварчанке Весне Миљевић која болује од дискус херније.

Седмодневну поставку, која је отворена синоћ, организовали су Удружење младих „Басташица" из Дрвара, дрварски Центар за културу и спорт, уз финансијску подршку општине Дрвар.

Шево је рекао Срни да ће фотографије у Радничком дому бити постављене до недјеље, 20. јуна, гдје ће посјетиоци свакодневно моћи да посјете изложбу.

Организатори су навели да су радови, које ће посјетиоци имати прилику да виде, „изњедрени" од 1996. године до данас.

Отварању изложбе присуствовала је и начелник општине Дрвар Душица Рунић, која је изразила захвалност аутору изложбе који, како је истакла, није заборавио мјесто свог поријекла - Дрвар.

Изложба је постављена у Радничком дому.

Организатори изложбе навели су да је Шево поријеклом из села Бастаса надомак Дрвара, а рођен је 1955. године у Сарајеву, насељу Грбавица, гдје је и одрастао. У то вријеме ђаци основци имали су могућност да у Пионирском центру „Бошко Буха" у оквиру ваннаставних активности развијају таленте.

Привукла су га радио-аматерска, иноваторска, моделарска и нарочито фото-кино секција, те је фотографија остала његова љубав и током средњег и високог образовања.

Касније, као професор у средњој школи, уз професионално занимање, Шево је у ред љубитеља целулоидне траке и мрачне коморе трајно уписао одређени број ученика из разних генерација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана