Отворена четврта изложба стрипа Српске: Циљ васпитати младу публику

Бранислав Предојевић
Отворена четврта изложба стрипа Српске: Циљ васпитати младу публику

ФОЧА-Поставка "Четврта изложба стрипа Српске", која представља преглед рада 23 домаћа стрип цртача, представлјена је у Фочи, у Центар за културу и информисање, гдје ће публика имати прилику да је погледа у наредних седам дана.

Изложба је плод рада Удружења стрип аутора и обожавалаца стрипа Републике Српске „Девета димензија“, које већ 15 година великим прегалаштвом не само да не дозвољава да се угаси ова врста умјетности, већ је све више шири међу младим нараштајима и „регрутује“ све више и читалаца и нових цртача.

Стрип аутор Срђан Салат из Источног Сарајева, члан Удружења „Девета димензија“, каже да је на изложби представљен рад 23 најактивнија стрип ствараоца.

-На поставци су сегменти њихових радова, од сваког аутора по једна табла. Теме су разне, неко ради по сценарију других аутора, неко по свом сценарију- казао је Салат.

Грађевинко, пас Жућа, Јежурко, Сицилијанац, Пилипенда, неки су од домаћих стрип јунака. Уз ратне приче из давних времена, заступљена је и тематика из Другог свјетског рата, као и актуелна друштвена збивања, а није заборављен ни Дивљи запад и то на духовит начин што најљепше одсликава један од наслова „ТОЧеНо У ПОДНЕ“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана