Око 100 малишана постали чланови библиотеке

Srna
Foto: srna

ПАЛЕ- Око 100 малишана предшколског узраста из Дјечијег центра "Бубамара" и Клуба за дјецу "Цврчак" данас су постали нови чланови Народне библиотеке Пале.

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо рекао је новинарима да су на иницијативу вртића одлучили да их учлане у библиотеку у коју ће у наредном периоду моћи да долазе и подижу сликовнице.

"На последњем сајму у Сарајеву набавили смо више од 200 издања за дјецу, посебно за вртићки узраст. Константно радимо на томе да повећамо број књига за дјецу", истакао је Чворо.

Он додаје да је циљ описмењавање дјеце, да се они сусрећу са књигом од малих ногу, како би стекли навику и касније им било лакше кроз школовање.

Чворо каже да од 40.000 наслова са којима располаже библиотека, око 5.000 су књиге за дјецу. Директор Дјечијег центра "Бубамара" са Пала Вања Југовић истакла је да ће настојати да буду редовни посјетиоци библиотеке и једном седмично узимати књиге.

"На тај начин ћемо дјеци покушати пренијети љубав према писаној ријечи и књизи", навела је Југовићева.

Из Клуба за дјецу "Цврчак" Ивана Савић рекла је да су данас у библиотеку дошли са предшколском групом од њих 27, како би им "приближили књигу".

Она је навела да ће дјеца сваког понедјељка долазити да изнајме по двије књиге које ће васпитачи читати у вртићу, а наредног понедјељка друго двоје дјеце ће књиге враћати. "У свакој групи имамо читалачки кутак, наше мини библиотеке па се трудимо да дјеци вратимо читање", навела је Савићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана