Одушевили публику и медије у Београду

А. М.
Одушевили публику и медије у Београду

Београд - Дани Дјечијег позоришта Републике Српске у Београду изазвали су много пажње јавности и медија у главном граду Србије, а глумци су на највишем нивоу представили Бањалуку као центар позоришне умјетности за дјецу.

Од 21. до 23. марта одушевили су многобројну публику неким од најбољих комада са репертоара, попут "Фолклорне магије", "Тужног принца", "Вука и седам јарића".

- Било је феноменално сва три дана, домаћини су пресрећни и презадовољни, као и ми, а у публици су се могле видјети еминентне личности из свијета позоришта - поносан је директор Дјечијег позоришта РС Предраг Бјелошевић.

Најважније што су видјели, додаје он, јесте одушевљење публике тиме што ради бањалучки театар.

- Све што ми створимо у нашој кући од снова је помало специфично, што нас издваја од осталих, а публика је то уочила - нагласио је он.

Глумцу су, истиче, били на висини задатка, техника, која је имала огроман посао, такође.

- Ово је први пут до сада да смо отишли негдје са три представе и били су одлични сви, и глумци и техника. Имали смо добре домаћине у Малом позоришту "Душко Радовић", али и помоћ Представништва РС у Србији, са господином Младеном Цицовићем на челу - истакао је он.

У плану је узвратна посјета позоришта "Душко Радовић" Бањалуци.

- То би требало да се деси у новембру. Даћемо им могућност да се представе са неке своје три представе, да дјеца у Бањалуци могу да виде шта се ради у Београд, а овакве посјете ћемо наставити као традицију - најавио је Бјелошевић.

Многе медијске куће забиљежиле су гостовање Дјечијег позоришта РС, што најбоље говори да је то и у Београду био догађај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана