Oдржана комеморација Исидори Бјелици

Срна
Oдржана комеморација Исидори Бјелици

БЕОГРАД - Породица и пријатељи опростили су се данас од прерано преминуле српске књижевнице Исидоре Бјелици на комеморацији у београдском Центру “Сава”.

Комеморацији су присуствовали њена мајка Невенка Ђуровић и отац, шаховски мајстор и писац Димитрије Бјелица, супруг Небојша Пајкић, син и кћерка, као и пријатељи и поштоваоци њеног дјела.

Новинар Ксенија Вучић, која је водила комеморацију, изразила је тугу поводом смрти пријатељице и позвала на минут ћутања.

Бјелица ће бити сахрањена данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а испраћај за кремацију заказан је за 16.00 часова.

Исидора Бјелица преминула у сриједу, 5. августа, у 52. години након вишегодишње тешке болести и борбе са канцером јајника.

Објавила је више од шездесет књига, педесет под својим именом, а петнаест под псеудонимом. Писала је романе и позоришне комаде.

Добитник је два Београдска победника за књижевност, два Златна бестселера, Самсунгове награде за културу, награда Гала писац ТВ Политике 2002, Највољеније жене 21. века, Карић награде за публицистику и награде “Драгиша Кашиковић” за публицистику, награде за књижевност студената Сорбоне и многих других признања за бројне хуманитарне ангажмане.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана