Незировић: У другој сезони "Клана" очекујте неочекивано

Tanjug
Foto: printscreen/yt

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Недим Незировић који је говорио о својој улози у серији "Клан" чија друга сезона се тренутно приказује.

Незировић је рекао да је са нестрпљењем чекао наставак "Клана" и да је на почетку приказивања друге сезоне "изузетно узбуђен и задовољан" јер публика има прилику "да види у којим све правцима једна квалитетна серија може да оде".

"Искористићу врло честу флоскулу: очекујте неочекивано. Изненадио сам се кад сам добио сценаиро, док смо снимали и крајњим производом, кад сам видео шта смо урадили", признао је глумац.

Незировић је истакао да је редитељ Бобан Скрелић поступио храбро, најпре у првој сезони кад је за главне ликове одабрао непознате глумце - њега и Александра Димитријевића.

Потом је у наставку серије "причу усмјерио у другом правцу, појављују се нове драмске ситуације, серија добија дубљи тон".

Кад је градио улогу Паше главна информација му је била да "суштински нема назаду тој причи, да је он један од антагониста који има свијест о томе како би му живот изгледао да није околности у којима се налази".

"У наставку је свестан да је у причи каквој јесте и почиње да ужива у плодовим које му криминални рад доноси", навео је Недимовић.

Према његовим ријечима, нове ситуације у којима се налазе Паша и остали ликови чине их хладнијим и суровијим у односу на прву сезону.

Серију чини аутентичном то што не глорификује криминал, извргава га на неки начин руглу и бави се животом ликова и њиховим мотивима, сматра Недимовић.

Глумац је нагласио да у "Клану" хумор није усиљен и излази из ситуација и карактера.

"Мислим да је квалитетна комедија изазовнија од драме и да је та компонента највише везала публику", рекао је Недимовић.

У представи "Рат и мир" по чувеном дјелу Лава Николајевича Толстоја у Народном потозишту у Београду, Недимовић однедавно игра Наполеона Бонапартеа.

За улогу се припремао истраживајући бројне изворе, од документараца до књига.

"У мору информација ја сам се одредио да узмем то у обзир, али да тај Наполен буде моја интерепретација и да буде аутентично везано за оно што доносим са собом", истакао је глумац.

Према његовим ријечима, свако ко је чуо за Наполеона има у глави неки свој портрет чувеног војсковође, а градећи тај лик схватио је да је то био "на крају крајева човјек са проблемима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана