Наступила културно-умјетничка друштва Пелагић и Младост

Срна
Наступила културно-умјетничка друштва Пелагић и Младост

Бањалука - У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци вечерас су наступила културно-умјетничка друштва "Пелагић" из Бањалуке и "Младост" из Љубљане.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, који је присуствовао наступу, истакао је да је веома важна међународна сарадња културно-умјетничких друштава.


"Сарадња ова два културно-умјетничка друштва је веома добра. Сарадњом се промовишу наши обичаји и културно насљеђе, што је значајно", рекао је новинарима Малешевић.

Предсједник Културно-умјетничког друштва "Пелагић" Миленко Савановић нагласио је да ово друштво има 350 чланова и ове године обиљежава 90 година рада.

"Веома смо срећни што вечерас играмо са пријатељима из Словеније. Вјерујем да ће наша добра сарадња бити настављена и у наредном периоду", рекао је Савановић.

Предсједник Културно-умјетничког друштва "Младост" Драго Војводић рекао је да је ово друштво најбројније српско друштво у иностранству.

"Имамо јако добру сарадњу са многим културно-умјетничким друштвима из Републике Српске. Вјерујем да ће тако остати и у будућности", каже Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана