Настављено суђење Бјелогрлићу; "Бранио сам своју част, али на погрешан начин"

ГС
Настављено суђење Бјелогрлићу; "Бранио сам своју част, али на погрешан начин"

Београд - У Првом основном суду, глумац и редитељ Драган Бјелогрлић детаљно је изнио одбрану поводом оптужби за насилничко понашање према колеги Предрагу Антонијевићу.

Бјелогрлић је суду рекао да је те ноћи бранио своју част, али на погрешан начин, објашњавајући да су том догађају претходиле двогодишње провокације Антонијевића.

Он је навео да га јавност зна као мирољубивог човјека, те да није могуће да неко у 58. години преко ноћи постане насилник, као и да је свјестан своје грешке али да не сматра да је починио кривично дјело.

Антонијевић, према његовим ријечима, редовно провоцира људе тако што их назива погрдним именима.

Бјелогић је устврдио да је лично приствовао једном таквом догађају када је Антонијевић прво добацивао познатом писцу увредљиве ријечи, а потом га ухватио за "гушу".

Такође, Бјелогрлић је истакао да га је, након што је Антонијевић пустио у јавност његов наводни мејл у којем му нуди мито, Антонијевић сваки пут када га види прововоцирао разним увредама наводећи да је криминалац и да је криминалцима мјесто у затвору.

Бјелогрлић је навео да се са Антонијевићем срео два пута у кафићу који се налази преко пута његове куће, те да је оба пута напустио објекат због провокација како не би дошло до инцидента.

Тог дана када је дошло до туче, Бјелогрлић тврди да је Антонијевићево присуство била директна провокација јер он није био позван на фестивал, као ни на коктел након премијере филма "Тома".

Појашњавајући догађај, Бјелогрлић је истакао да му је Антонијевић неколико пута добацио "олош у затвор" и још неке погрдне ријечи што је трајало одређени временски период.

Бјелогрлић је након неколико провокација, како каже, пришао Антонијевићу и рекао му "докле ћеш да ме провоцирас" након чега му је лупио шамар.

Како је објаснио, након шамара одмакао се јер није хтео да наставља сукоб, али га је Антонијевић ногама држао и кренуо да узме пепељару или флашу, након чега му је Бјелогрлић видевши то задао још неколико удараца затвореном шаком.

Он је такође додао да је Антонијевић након тог инцидента насрнуо на њега, оборио га на под и ударио га пар пута песницом.

Након догађаја, Бјелогрлић објашњава да је дао исказ у полицији и вратио се у хотел, те су након пар сати по њега дошли припадници УКП-а са налогом за хапшење и одвели га опет у станицу.

Наставак суђења је заказан за 1.децембар када је позван Антонијевић да сведочи у статиусу оштећеног

Истрага овог случаја спровеђена је у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне целисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци сви из Београда.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића јер је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест месеци, рекао је раније за Тањуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дела и изразио жаљење.

Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана