Музеј Републике Српске поново отворен: Посјете изложбама само уз мјере опреза

М. М.
Музеј Републике Српске поново отворен: Посјете изложбама само уз мјере опреза

БАЊАЛУКА - Након што је у протеклом периоду био затворен због повећаних мјера превенције и сузбијања пандемије вируса корона, Музеј Републике Српске од јуче је поново отворен за посјетиоце.

Музеј је у протеклом периоду радио смањеним капацитетом, није био отворен за посјете, али су сви заинтересовани имали прилику да уживају у дигиталном садржају који је био припремљен и доступан на званичним страницама ове установе.

- Реализовали смо неколико пројеката који посјетиоцима омогућавају виртуелни обилазак сталне изложбене поставке, и то виртуелну шетњу кроз сталну изложбену поставку. Такође, припремили смо дигитално издање “Монографије Музеја Републике Српске” и “Народног буквара”, а у припреми су и остала издања која ће убрзо бити доступна широј јавности, с обзиром на благо смирење ситуације у вези с вирусом корона  - назначили су из Музеја Републике Српске.

Музеј је за посјетиоце отворен, али уз строго поштовање мјера предострожности које је препоручио Републички штаб за ванредне ситуације.

- У наредном периоду у плану је отварање изложби “Повратак у свијет илузије” и “Вишедеценијска археолошка истраживања локалитета Доња Долина”. Позивамо све посјетиоце да посјете нашу сталну изложбену поставку - додају из Музеја РС.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана