МСУРС покреће дигиталну кампању #останикодкуће

Срна
МСУРС покреће дигиталну кампању #останикодкуће

БАЊАЛУКА - Музеј савремене умјетности Републике Српске, због немогућности да посјетиоцима представи своје садржаје, у наредном периоду покренуће дигиталну кампању #ОстаниКодКуће путем које ће својој публици представити актуелну изложбу, али и бројне друге дигиталне садржаје.


"Због тешких околности у којима смо се нашли и ванредних превентивних мјера Владе Републике Српске, институције културе из безбједносних разлога затвориле су своја врата за посјетиоце. Свјесни чињенице да се данашња комуникација највише одвија на друштвеним мрежама и дигиталним платформама, користићемо своју Фејсбук и Инстаграм страницу као медиј за промоцију активности ове установе, али и савремене умјетности", саопштено је из Музеја.

У саопштењу је наведено да ће Музеј савремене умјетности Републике Српске, пратећи препоруке Интернационалног комитета музеја који је покренуо акцију под називом #Мусеумсандцхилл усмјерену на кориштење друштвених медија за промоцију музејских активности које допиру до публике код куће, у наредном периоду покушати да путем разноврсног дигиталног садржаја помогну људима да се опусте и уклоне стрес изазван изолацијом.

"Наша кампања биће усмјерена на актуелну изложбу Сторy Линес умјетничког пара Диструктура из Београда, а који се протеклих година на регионалној умјетничкој сцени истичу својим необичним поставкама и мултимедијалним пројектима", наведено је у саопштењу.

Изложба ће бити представљена путем видео-материјала са посебним акцентом на мултимедијални пројекат "Живимо у прелијепом свијету" /Wе аре ливинг ин а беаутифул wорлд/ који настаје 2007. године као својеврсна дигитална архива интимних прича о људима који су из политичких, економских, социјалних и многих других разлога мигрирали и наставили своје животе у другим градовима Европе.

"Публици ћемо пружити прилику да прате свједочанства ових људи и на тај начин представити овај необични умјетнички пројекат који је у Музеју представљен путем интерактивне мапе", навели су из Музеја савремене умјетности.

Осим актуелне поставке, Музеј ће у наредном периоду представити и бројне друге дигиталне садржаје из архиве свог музеја, али и настојати да у овим тешким временима остану умрежани са бројним партнерима, сарадницима и умјетницима тако што ће дијелити и подржавати дигиталне садржаје, занимљивости, препоруке, текстове и видео материјале пријатеља.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана