Мркоњић Град: Гран при Карли Хавић

Срна
Мркоњић Град: Гран при Карли Хавић

Мркоњић Град - Гран при на 6. Међународном дјечијем фестивалу хорова и солиста "Распјеване пахуљице" у Мркоњић Граду освојила је Карла Хавић из Хрватске са пјесмом "Што би било".

Прво мјесто у категорији дјеце до 10 година синоћ су освојиле Николина Ивковић и Катарина Живковић, а у категорији од 11 до 13 година Јана Јовановић и Нина Синковић.

Такмичило се 24 солиста из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Словеније, Црне Горе, Бугарске и Хрватске.

Хавићева, побједник Фестивала, каже да је било пуно добрих пјевача и није очекивала награду, која за њу представља велики успјех.

Директор Фестивала Милијана Малић нада се да ће Мркоњић Град наставити традицију одржавања ове манифестације, када је град "распјеван, отворених врата, широка срца и велике душе".

Малићева је рекла да су у саставу жирија познати музички умјетници из региона и града домаћина.

Члан жирија Алан Поропат каже да је на овој манифестацији већ другу годину и истиче да је ово један од љепших фестивала на којима је био.

"Дјеца стварају пријатељства, а Фестивал је окупио импозантан број дјеце који су показали шта могу", рекао је Поропат, који је и директор Фестивала "Мали и велики микрофон" у Бузету.

Прве вечери на такмичењу хорова "Вокал тин" из Панчева освојио је гран при, док је прво мјесто припало хору "Мала полифонија" из Бањалуке.

Публици су се представили и хорови "Хорољупци" из Бугојна, "Мали принц" из Мркоњић Града и "Павароти" из Мостара.

Прве вечери Фестивала у ревијалном дијелу су наступали Весна Малић, Емилија Бошкић, Милутин Радуловић, а друге вечери Јован Алексић, прошлогодишњи побједник Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана