Млада глумица из Дервенте, звијезда надолазеће шпанске серије

ГС
Foto: Дејан Бећаревић

Млада Дервенћанка Елена Матић на прагу је једне од главних улога у новој серији „Romancero” коју ће шпанска група „Медиа про” снимати за платформу Амазон, а која ће се емитовати на том сервису у Шпанији.

Матићева је изабрана за улогу у овом остварењу између више од 300 глумица из цијеле Европе захваљујући својој интелигенцији, марљивости и таленту.

Четрнаестогодишњакиња, која иза себе већ има улоге у кратком филму „Кинески зид” Александре Одић и “Bon voyage” Синише Галића, у Шпанији ће боравити између 1. октобра 2022. и 18. јануара 2023. године, а у том периоду биће јој обезбијеђен драмски тренер који ће говорити енглески и шпански, као и учитељ који ће јој помагати да стигне наставни план и програм у редовном школовању које похађа у ОШ „19. април” у Дервенти.

У овом енергичном и динамичном хорор трилеру Елена ће тумачити улогу Корнелије, одбачене тинејџерке

Продуцент и сценариста серије је Фернандо Наваро, а режисер Томас Пена, а биће састављена од шест тридесетоминутних епизода.

Матићева је номинована за награду жирија фестивала “БХФФ 2018” за најбољу глумицу и најмлађа је глумица која је икада била номинована за ту награду, преноси Dervetna Cafe

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана